Apr 26, 2013

Bogel Menuju Tuhan

Assallammualaikum.

Mood mendatang sebanyak mungkin minggu ni.dah kenapa?
aura hero hero korea mungkin.heh.

Masa time tengok buku ni kat kedai buku.notes notes berharga kurang ada.
bila datang niat mencari.buku sudah tiada.benci sungguh keadaan macam tu.heh.

aku suka tulisan dia dekat blog.the ideas.tidak kasar.ada point.boleh pergi jauh.
tapi biasalah kalau bab pendapat.ada yang kita setuju.ada yang tidak.
Jadi bila kita baca sesuatu itu dan sesuatu ini, cuma enjoy untuk membaca,
yang kena dengan hati kita kita, iyakan dan senyum sambil angguk mungkin.
yang tak bape nak ngam dengan jiwa janganlah ditidakkan dengan kekerasan.
biarkan hak memilih pada individu.*senyum*

balik pada cerita asal.Bogel Menuju Tuhan.
jujur belum sempat dibaca.tunggu masa yang sesuai untuk menikmati.

aku ini masih kurang sifat IT.walau dengan gadjet mahu apa sekalipon.
tapi samsung s4 itu sungguh memanggil.huh.kalau kaya dah beli tiga.
dulu pernah active maybank2u.tapi lupa password.jadi abaikan saja.
nak activekan CIMB clicks.kad asek la tak boleh.malas pergi kaunter.
jadi kita biarkan saja.bagus jugak kalau tidak banyak membeli online.
tapi bila datang hal yang penting agak menyusahkan bila jadi orang lama.

contoh seperti membeli buku ini.aku baca zahiril adzim post dekat blog dari tengahhari,
bank-in 7.26 pm, email confirmation esoknya.habis waktu kerja internet tiada pada handphone.
sedangkan buku hanya ada 30 buah saja.dah la tu tak bank-in kos penghantaran sekali.ishk.
baca ikut main dan je.sorry.tapi nasib baik zahiril adzim adalah cool jadi aku termasuk dalam senarai pembeli.yahoooooo!

*senyum makin lebar*

sekali terfikir masa jumpa buku tu kurang notes notes, jadi tidak beli.
masa ada notes notes, pergi cari tapi tak ada la pulak.
sekarang punyai buku yang ada signature sekali.hoho.

the book.

and the signature.


p/s : aku rasa bila semakin banyak buku yang aku baca, aku jadi makin cool.yeaahhh.im cool lideeedaatt :)

Apr 24, 2013

I Miss You


Assallamualaikum uolsss.
jiwa sedang bahagia.makan pakai masih cukup.
apa lagi yang aku nak dalam hidup ni?
terima kasih Allah.


*senyum*
masa untuk berlenggang sudah tamat.
sekali datang tanggungjawab bertempa tempa himpap kepala.hisk.
tapi tak apalah.duduk bersenggang pon boring juga kan?

*senyum makin lebar*
mood untuk bergembira juga makin hampir.
dalam hati nyanyi lagu hoorey hoorey.

oh.itu bukan hajat dan niat sebenar datang untuk mengarang.
dulu aku adalah penonton setia cerita korea.dulu lah tapi.
sudah lama ditinggalkan sebab korea adalah umpama dadah.
Ya! hero hero yang handsome itu akan tambah menguatkan dos dadah.
cis! bedebah apa sampai aku teraddict balik?


i miss you.
pada mulanya hanyalah menonton di TV9.
tapi oleh kerana siaran asek ditunda tunda dengan sengaja.
*sakit pulak hati kita ni*
bila dah ditunda maadu adalah jawapannya.
berlinang air mata.cis bedebah apa dadah ni sampai berjaya alirkan air mata aku?
hilang macho ok.hilang macho!

cerita ini diulang ulang sehingga aku faham keseluruhannya.
ulang sampai paham.bab mana yang aku tak ingat?
oh pleasee.dah kenapa macam ni?
siapa ada ubat untuk hilangkan ketagihan seperti ini?
please tolong kasi turun ubat tu sama aku.
aku tak nak teraddict lagi.


ok.itu je nak cerita.bai.i miss you.hiks.

Apr 4, 2013

My Everything 's

Assalammualaikum w.b.t

itu hari ada janji nak update pasal sabah sarawak.
tengok tengoklah kalau ada masa.
heh.masa ada cumanya idea tak berapa nak mendatang.
tapi sabah best untuk bercuti cuti.sejuk.boleh tidoorrr lameee.malam cepat.udang besar.
and and and sarawak makan best.ayam pansuh terbaik.kedai tutup awal.
buahan buahan dekat sarawak uniikkk bangat!
next time repeat.honey mooonn mungkin.haha.

kadang dah tak tau nak cerita apa.
isu semasa? politik semenjang.booriinnngggg.
artis.motif nak cerita cerita rettiissss.ini bukan blog hiburan.


Kehidupan kini bagai biasa seperti dulu.
Manusia anti sosial seperti aku hanya lakukan rutin biasa.
pergi kerja.balik kerja.kadang kadang keluar makan kejap.weekend.balik rumah mak.
hanya seperti itu.hampir setiap minggu.
tengok wayang? tidak lagi.semenjak menjadi pendonlodddd tegar.haha.
karaoke? kesian en.sayang sebab dapat kekasih yang pemalas bersosial.

sayang : jom karaoke ? 
aku : * pasang radio kuat kuat * ok nyanyi.

lebih menjimatkan bukan? sepatutnya awak berasa untung dapat saya sebab saya tak suka membazir ok.hahaha.

walau setiap minggu aku cuma bersosial di rumah tapi aku sangat seronok dan tak sabar untuk balik setiap minggu untuk menghadap perangai anak anak kesayangan aku ini.oh ayat tolonglah!

ini budak pertama.

comel kan? comel kan? comel kan? nama budak ni Quehanie Zafira.
budak ni suka stress.kecik kecik dah banyak masalah.kesian.
budak ni baru umur setahun jagung dan beberapa minggu.dia dah pandai jalan.
tapi dia belagak.baru pandai jalan nak jalan sendiri.tak nak pegang tangan.ishhkk.jatuh kang.
budak ni kuat makan walau badan masih cikiding.haha.budak ni juga manja.
budak ni makin pandai amek hati orang.makin cerdik.semua pon makin lah.
cairrr cairrrr cairrrr hati i ni tau uollss.
ce korang tengok bulu mata dia? panjanggg kan? macam mee.yummeeehhhh!!!

ini budak kedua.

ini adalah my handsome boy.my soul.my everything.
he's clever the way he are. semoga membesar jadi anak yang baik ye sayang.
nama handsome boy ni Muhammad Haiqal Haqim.Dia juga ada dua bijik lesung pipit.
dia panas baran.macam aku.errkk.dia tak suka cakap ulang ulang.macam aku.erkk.
oh inilah budak yang beli kari tu.ingat?

oh budak handsome ni juga dah pandai bersosial sekarang.
pandai pergi melepak kedai kopi dengan pak cik pak cik sedara.
pandai pergi karaoke juga dengan pak cik pak cik sedara.
yang paling penting pandai bergosipppp.kelassss uolllssss.haha.

ini budak ketiga.

yang belah kiri ok.yang kanan tu iollsss la uollsss.maluuuu i.haha.
ok ini budak besar.nama dia Nur Syafiqah Asyikin.
Budak ni tak banyak merisaukan hati mak bapak sebab alhamdulillah dia mampu belajar tanpa pengawalan yang banyak.belajar makin rajin ye pau pau.
oh itu nama panggilan dia.hehe.
alhamdulillah dia dapat 5A's UPSR tahun lepas.tapi tak de rezeki asrama mana mana.
tak pe ok sayang.belajar itu harus makin rajin yaaaa?
jadilah apa pon awak nak jadi bila besar nanti.in shaa Allah yang bagus yer sayang.

cukup lah itu sahaja update untuk kali ini.sekian terima kasih.
motif? i adalah tak ada idea.haha.