Mar 14, 2012

Perubahan Demi Perubahan

Assallammualaikum w.b.t

Hai readers. Tiba Tiba bila duduk baring terlentang tergolek Terfikir!

Eh. Dah banyak Perubahan kat diri aku ni.
Eh. Semua orang pon berubah sebenarnya.
Eh. ITU!
Eh. INI!

macam macam eh la yang jadi kan.hehe.

Perubahan diri
Baby - KanakKanak - Remaja - Dewasa

Perubahan Perwatakan
Manja - Sikap KanakKanak - Matang (and so on)
Positif - Negatif
Negatif - Positif

Perubahan Pembelajaran (lebih kepada peningkatan rasanya)
UPSR - PMR - SPM - SIJIL - DIPLOMA - IJAZAH

Jadi, semua orang pon ada perubahan dan peningkatan diri masing masing kan?

Balik pada cerita asal, PERUBAHAN!

Hari itu kami dengan jaya dan gagah perkasa telah menghabiskan seharian masa bersama melawat tempat jatuh bangun tergolek terlentang bersama. That's what we called "QUALITY TIME"

Sebab apa masa itu sangat berkualiti? Sebab kami sangat jarang keluar bersama walau tinggal sebumbung dan sekatil. (bestfriend akulah!haha.)

Di situ lah titik perkenalan aku berkasih sayang dengan semuanya!
Multimedia Team - All of you are always in my mind!

Masa aku habis SPM, aku tak tahu mana arah tuju hidup.
Nak masuk kolej swasta - aku takut aku akan bazirkan duit mak bapak aku.
Jadi aku usaha isi semua borang sijil untuk uitm, politeknik dan seangkatan dengannya.

Sebelum sambung belajar, aku ingat nak tambah pengalaman hidup dengan cari kerja dulu. Tapi mak aku tak bagi. Dalam kesedihan menyelubungi hidup aku dapat tawaran belajar yang macam aku minat.

SIJIL KEMAHIRAN MULTIMEDIA TAHAP 1 - IKTBN SEPANG
Aku tak pernah tahu pon ada tempat belajar macam ni  - Tak de PTTN & Ada ELAUN
woOw dan aku rasa itulah hala tuju hidup aku.
Aku melangkah pergi dengan azam aku akan berjaya.Insyallah.

Mula mula aku rasa tempat belajar ni terkongkong.Sangat!
Lama Lama aku rasa semuanya ok dan best!

Habis je tahap 1, Aku dapat tawaran UITM tapi sijil la.
Aku tak tahu nak pergi @ tak, sebab hati aku dah mula jatuh cinta pada IKTBN Sepang.

Aku bagi alasan pada Mak, aku tak nak pergi UITM sebab aku tak nak pinjam PTPTN.
(Padahal aku dah mula bercinton dengan senior aku sebenarnya)

Aku sambung bidang kemahiran sampailah tahap Diploma.alhamdulillah.

Lupa cerita aku. PERUBAHAN.
Oh. IKTBN sudah banyak berubah. Dah makin cantik dan bertambah maju.
Dulu masa kita belajar dewan siketlah punya fuuuuuhh! sekarang dah Woow kan!
Ini lah dinamakan perubahan.
CCTV merata tempat. Jadi tak boleh dating! hahaha.

Dulu kedai makan, sarapan pagi and etc dah jadi KIOSK. 

Tandas dah CANTIK! tak kena denda sebab conteng lagi.haha.
Ada Building baru ! Dulu tak de pon kan !
Ada cafe baru tapi hekhekhek.rahsia :)

Ini semua adalah perubahan INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA SEPANG.
Bila sampai sini, rindu masa study! rindu sangat!

11 comments:

  1. wahhh..cool nya,serius tak tahu pun wujud tempat ni :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nak belajar dulu.semua tmpt echa tgk. mula2 pon tak tau jugak.hehe.

      Delete
  2. semuanya berubah kan...

    sekarang bila ila dah hbs stdy..memang betoii la rindu nak belajar kembali..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sebut pasal sekolah, rindu nak sekolah, pas tu rindu nak belajar.mcm mcm kan? itulah kenangan :)

      Delete
  3. apepun kak ieda hope echa success in life ^_^

    ReplyDelete
  4. heee...pnh lalu kat sini..kalau nk g nilai..hee

    byk berubah..:D

    ReplyDelete
  5. hahahaha...ayyo..mak bce ni kantoi cinton ngan senior...hahahaha

    ReplyDelete