Oct 5, 2011

Pelaburan Yang Bijak

Untuk kepertamaan kalinya dalam hidup, ecececeh hehe, aku pergi buat facial yang macam agak mahal dan feeling feeling orang kaya siket kan.huahuahua.Dan sebenarnya aku tidak membayar sedepuk duit seperti harga yang ditawarkan dalam pakej yang ada kat situ sebab sebab sebab aku telah membeli kupon kat Group On yang berharga hanya RM48 sahaja! untuk 2 orang.jadi ce try bahagi sendiri la kan.kalau tak pandai kira suh anak buah korang tolong dividekan.hehe.Jadi memang berbaloi la kan kan kan untuk pakej yang mahal dengan harga serendah itu.PUAS HATI.

Hari kejadian

Amoi kat spa yang comel : u punya skin oily bahagian T-zone, dry skin dekat tepi tepi ni.bawah mata u bla bla bla bla bla...panjang lebar bla bla bla...

Aku : ohhhh....

Amoi kat spa yang comel : ok kita ade pakej ni RM ----.-- for one years punya service, manyak elook ma..dan bla bla bla bla...u rasa ok tak?

Aku : (tersengeh sengeh tanda tak setuju) haha.ohhhhhh

Amoi kat spa yang comel : ok tak pe kita ada pakej lain.kalau u pegi tempat lain selalunya blackhead u tanggal ha hidung manyak merah merah.sakit wooo.tapi kita ada machine yang tarik blackhead tu bg semua licin..tak de sakit punya. RM ---.-- untuk satu kali..kita show u kite punye machine ada guarantee tak kan bg effect kat u punya skin tauuu..

Aku : (masih tersengeh tanda tak setuju) haha lagi..ohhhhh

Amoi kat spa yang comel :kita masih ada pakej lain RM---.-- untuk ni bla bla bla bla bla...

Aku : (masih sedang tersengeh tanda masih tak setuju) haha lagi dan lagi..ohhhhh

setelah macam dan macam dan macam lagi pakej yang diperkenalkan at last ....

Amoi kat spa yang comel : ohh tak pe la kita kasi cuci muka u guna product kita yg bagus punye. i kasi u satu tips ha kalau u mau cuci muka u jangan guna itu tangan. u guna itu span.muka jadi lagi bersih.satu minggu satu kali u cuci itu span dengan dettol.u trust me. muka u tambah bersih. kalau u cuci muka murah saja RM20 tapi kelau olang lain datang sini tak ada kupon macam u haaa.i tak akan bg ini price punya.kejap ha i tunjuk dekat u kami punya span... (amoi pon bangun pg mane ntah amek span)

Aku : (semua pon aku tak nak!hahaaku nak yg aku baya kat kupon 2 je.tppppp oppp jangan kate dia dok bersyarah kat aku ni la harge yg aku baya tuuuuu.huaaaaaa! hilang mood kejap)

Amoi spa yang comel : ni span kami good quality. Tebal.kalau u beli kat luar haa span itu macam nipis sudah RM16 tau.kita punya tebal baru RM20 and kita cuci muka u skali..

Aku : (sengeh sengeh sengeh sengeh lagi masih tak setuju.hahahaha.kedekut tak aku) i tak mau la amoi...

Amoi spa yang comel : (aku rasa dalam hati dia.ini budak manyak kedekut) ok tak pe la tp kwn u amek satu pakj tau.u betul tak mau?

Aku :tak mau la.nanti nanti la i datang lagi :)

Dia pon suruh aku masuk bilik facial tukar kain sarung bagai baring kat katil tu.wahhh ini betul feeling feeling orang kaya.haha.tanpa menambah pakej lain.GREAT :)

p/s : aku bukan kedekut tapi sekarang aku lebih mementingkan keadaan kewangan untuk masa depan.tapi kalau benda tu berpatutan dan aku akan grab je. jadi aku akan tengok situasi :)

Oct 4, 2011

Cerita Cinta Ke Syurga :)

indahnyaaaa jikaaa.....
ok siti aishah.SILA stop berangan kerja kau melambak lagi tak siap.blog terabai segala.tapi pagi ni aku sempat berangan.kuangkuangkuang :)

p/s : insyallah bila segalanya diizinkan akan sampai masanya...ohh start counting!garek!haha.