Sep 22, 2011

Yakult : Minuman Sihat Untuk Kita

Sape suka minum YAKULT? - saya saya saya!

Ramai kot membe membe yang agak kurang minum YAKULT ni tapi aku suka kalau korang tak suka. sebab sebab sebab aku tak payah nak share share dengan sape sape.haha.boleh minum sengsorang.haha.TAMAK tak?memey arr...haha.

Korang suka makan SUSHI KING tak? aku suka feeling feeling JEPUN siket tu la aku suka makan makanan JEPUN.hehe. ok ok kalau korang pergi makan kat SUSHI KING amek la set yang ada Yakult tu.try la.BEST!hehe.

Antara Kebaikan Yakult :
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dan menyekat pertumbuhan bakteria bahaya dalam usus.
  • Mengurangkan penghasilan bahan toksin dalam badan.
  • Membantu menggalakkan sembelit dan cirit birit.
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan dan pertumbuhan sel kanser.
p/s : last week aku demam pening kepala bagai, minum YAKULT berbotol botol, SELESEMA makin kurang.GREAT! Alhamdullilah.

11 comments:

  1. tapi yakult ni agak manis kan. ker ada yang less sugar eh.
    sis selalu kasi anak2 minum. senang nak poo poo:)

    ReplyDelete
  2. Tak pernah rasa lagi... Macam Sustagen gak ker?

    ReplyDelete
  3. Cik JATT : manis eh?alamak....echa ni kuat manis ke?haha.

    ReplyDelete
  4. mocha : pengawal peribadi anda.hehe.eh eh cik adik sorang ni dah tak bz yer?

    ReplyDelete
  5. AmirFX : lain siket kot.selalunye orang lain mesti lagi suka sustagen then yakult sebab dorang cakap yakult rasa ubat.hehe.tapi kalau tanye echa.echa suka sangat minum yakult =)

    ReplyDelete
  6. oic..sbgi penambah petua, klu demam boleh jugak ler num orange sunkiest suam tanpe gula!

    ReplyDelete
  7. Uchi kay-f @hmad : oh ye ke?Thanks.boleh try lepas ni.hehe

    ReplyDelete
  8. ok da malam balik da..tak beli jugak..miahaha

    ReplyDelete