Sep 20, 2011

Pulau Pinang

bepuloh kali datang sini hari ni baru aku perasan bahasawanya, Pulau Pinang ada banyak bangunan putih kan kan kan? SWEET SWEET SWEET!

Aku suka Pulau Pinang sebab macam best je stay kat sini. Tapi hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri, aku lebih menyayangi Bangi kerana di situ ada ibu bapa dan ahli keluarga tercinta.hehe.

Pendapat Aku tentang Pulau Pinang :

1) Signboard kadang kadang dilindungi pokok. (tapi pokok banyak banyak best sebab redup je bagi pejalan pejalans kaki)
2) Bila kereta kita bergerak selari dengan banjaran bukit, kita telah mengikut jalan yang betul untuk menuju ke  arah jambatan atau kita sedang menuju ke lapangan terbang. (erkk.betol ke?haha.kalau salah orang penang tolong betoikan nah)
3) Jangan guna peta kalau ada kat Penang.Guna GPS boleh. (tapi aku tak de GPS, guane)

Oh! lupa nak bagitau Penang dah ada i-city penang. Tak percaya? Tolong la percaya.nah aku bagi bukti untuk korang tambah siket percaye tu.muehehhehe!
Oh TIPU! haha.ini sebenarnya........
Ini kedai makan la.IKAN BAKAR.sedap jugak.ikan rasa fresh je.dan kedai ini di tepi laut. Korang boleh nampak Jambatan Pulau Pinang dari sini dengan jelas.
haha. Jelas la sangat kan.soryy hanphone lama tak menghasilkan quality gambar yang baik.hehe.Sape sape datang penang boleh la try makan kat sini.BEST.ini tak tipu.

P/s :1) makan ikan bakar di satu malam di Pulau Pinang.2) Sudah mulai rinu masakan emak tercinta.3) Tak sempat nak blogwalking, nanti free aku BW ok dear =)

20 comments:

  1. Alkisah orang penang.. lama alkisah tak balik sana.. ermm insyallah raya haji alkisah ada kat sana..

    ReplyDelete
  2. Pulau pinang memang best happening gila terutama sebelah malam memang best....

    ReplyDelete
  3. Alikisah : oh ye ke?nanti hati hati yer =)

    ReplyDelete
  4. Amy Syaquena : betul betul betul.banyak lampu.hehe

    ReplyDelete
  5. Kathy Tuah : oh echa da lame jugak tak datang sini.around 1years kot.dari tak de tesco dah ade tesco kat area Tg. Bungah ni.hehe

    ReplyDelete
  6. hurm..tempat ni best...:) tepi jalan kan?dekat ngan jmbatan

    ReplyDelete
  7. Pendamba Mawar : tepi jalan betul.jambatan pon boleh nampak dari sini .hehe.penah pegi eh?

    ReplyDelete
  8. tetiba rindu PP..

    ila suka shopping sana...hehe

    nyum3...lapoor la ikan bakar...

    ReplyDelete
  9. pinang sebatang..pulau mutiara naga la ni..

    cantik3

    ReplyDelete
  10. Penang heaven beb malam2 ! hehe,suka lepak sana. btw, stdy ke kt sana?

    ReplyDelete
  11. teringinnn lah nk gi penang...huhuhu

    ReplyDelete
  12. jalan penang...wah..best2...hehe...banyk kali jalan situ...rasa nak gi lagi..

    ReplyDelete
  13. 3tahun balajar peneng..harus la tahu

    ReplyDelete
  14. ILA HoneybuNNy : hehe.semalam rindu nak makn kek ni rindu nak makan ikan bakar pulak yer?hehe.

    ReplyDelete
  15. amirulspurs : tak study lagi la.da keje.hehe

    ReplyDelete
  16. Redbloodsnow : nanti zie da kawen boleh la ajak en.suami pg honeymoon kat penang.naik cruise kat situ pusing2 thailand, singapore.best2.

    ReplyDelete
  17. Ana Ghazali : one fine day nanti pg la lg yer =)

    ReplyDelete
  18. Pendamba Mawar : oh ye ke?haha kite terlawan sifu la pulak.kite baru dua tiga hari kat penang ni haaa.hahha.

    ReplyDelete