Aug 16, 2011

Urat Belikat Bersimpul Simpul!

nie gambar hiasan je ok.urut tradisional tak macam ni tapi lagi best.
Siapa tau cenggane rase Urat Belikat Bersimpul Simpul?waaaaaa! sakit gile wa cakap same lu. Tak boleh tidur malam, bila dah pagi pagi nak dekat subuh baru boleh tidur kan, bangun pagi badan rasa bengkak.huwaaaa! seksa dooohhh!

Tiga hari Tiga malam aku tahan seksa. tu la cakap mak tak nak dengar. mak aku suruh panggil "nenek tukang urut" aku tak nak.konon konon boleh survive lagi ni. esok ok.esok ok.pas tu kau tanggung la sendiri.nak sedap kan hati tak pe Allah bagi sakit sebab nak hapuskan dosa dosa kecil.positif tak aku?hehe.

Last Last aku tak tahan hari ahad hari 2 aku berurut la jugak.mangaihhhhh! urut pon saket. bile "nenek" tarik urat  urat aku.huwaaa cover air mate cover air mate ok.tahan sakit tu.alahaiii tak kan tu pon nak nangis.ape daaa.tapi nasib baik aku terer boleh cover air mate aku tu.hehe.

Tapi sakit lagi sekarang ni.aku kena urut lagi ni.terpaksa la balik rumah mak aku.mak orang sakit.malam ni sapukan minyak yerrr.oh maaf, saya anak manja.haha.

p/s : sape nak urut tradisional jugak boleh la jumpe "nenek kat umah aku ni.dia urut best .hehe.

16 comments:

  1. mira takot berurut......sebab sakittttttt hehehe

    salam kenallll

    ReplyDelete
  2. baca tajuk jer dah seriau!
    teringin nak berurut..tapi haramm jer nak pergi,sbb mudah geli..hahah

    ReplyDelete
  3. pehhh kompem sakit gila..hahahaha..

    sedap la konon..tp nangis2 gak..kekekekeke.. ;p

    ReplyDelete
  4. sukanya kalau ada orang urut...

    adehhh...dengar mama cita sakit jugak lau tarik urat kan..ehheh

    ReplyDelete
  5. abghani : sedap sampai nak menitis air mate.tapi baru nak tapi tak menitis pon huahuhuahua.

    ReplyDelete
  6. Mira : takut jugak mula2 tp kalau tak urut lagi la sakit.hmmm

    ReplyDelete
  7. mocha : geli eh?hehe.tp best lepas urut =)

    ReplyDelete
  8. rossa lina : haha.syuuuhhh.malu orang tau kite nangis nanti.haha

    ReplyDelete
  9. Ana Ghazali : tak tau la.bila bangun pagi je asek sakit2.nak buat keje pon susah.hmmm

    ReplyDelete
  10. ILA HoneyBunny : sakit sangat sangat.lepas urut best sangat sangat.bdn rase ringan je.hehe

    ReplyDelete
  11. lagi info tentang urat simpul di SIHAT SELALU - Punca Urat Simpul

    ReplyDelete
  12. echa: camne akak nak contact echa yek? nak dapatkan urutan nenek tu la. Akak dah bertahun2 sakit urat belikat ni, urut pun dah banyak kali, tapi tukang urut yang akak pegi tak tahu nak tarik urat belikat. Lama dah sakit ni..

    ReplyDelete
  13. saya pun mcm tu jugerlah....dah banyak tempat p urut, tp kaki masih sakit..p doc pun asik bagi minyak saja...boleh saya tahu mana tempat urut tu....dan dapatkan contact no?

    ReplyDelete
  14. salam echa.....boleh tau echa urut kat mana yer....saya alami masalah yg samalkah...ingat nak cuba...

    ReplyDelete