Aug 22, 2011

Penulis Terkenal : Siti Nor Aishah

haaaa! dari kekecik kena ada cita cita cenggini! baru classs!haha
Senarai cita-cita

Tadika : cekkkguuuuuu
Darjah Satu : Doctor lah!
Darjah Dua : Ustazah
Darjah Tiga : Caunsellor
Darjah Empat : Peguam
Darjah Lima : Peguam
Darjah Enam : Peguam

Masuk Tingkatan aku dah tak ingat cita cita aku apa.yang aku tau aku nak jadi arkitek masa tingkatan 4.sebab aku rasa arkitek tu macam cool kan.hehe.tapi tak ada rezeki mungkin.tak pe lah.tapi aku ada satu minat yang macam aku rasa dari dulu sampaii sekarang tak berubah.aku kan suka menulis.kalau tak caye klik sini. Jadi kadang kadang aku rasa macam aku nak jadi penulis. korang rasa boleh lagi tak?hehe.

Korang nampak tak cita cita aku dari tadika sampai derajah enam tuuuu?semuanya aku rasa kena banyak bercakap.haha.sebab aku suka pot pet pot pet tak benti benti.Jadi aku rasa aku banyak idea kalau nak mengomel, bagi pendapat dan sewaktu dengannyerrr.hehe.

Cuma disebabkan kekangan masa.cehhh ini alasan ke hape.haha.aku dah start pon tulis siket siket sekarang ni.tapi kalau bukan rezeki aku untuk memBUKUkan tulisan aku tu.untuk jadi koleksi dan bacaan sendiri pon ok kan.aku rasa la.korang rasa?haha.Kalau ada rezeki ada la.kalau tak de bukan rezeki aku la maknanya ye dak?hehe

Tapi apa yang aku tau kalau Usaha + Rajin + Tawakal + Doa + Yakin sama dengan INSYALLAH berjaya.tapi first step tu kena ada la.rajin berusaha yang penting yakin jangan lupa ALLAH! doa dan tawakal je lah.ok.

p/s : Novelis terkenal, Azizi Abdullah meninggal dunia pagi semalam.Alfatihah.sama sama kita sedekahkan kepada beliau.semoga rohnya dicucuri rahmat.amin.


16 comments:

  1. pot pet pot peng...hehe...

    cita2 berubah kan zaman kecik2 dlu..hehe

    minat menulis ke...cuba la asah minat tu..mana tahu jadi menulis terkenal nanti...hehe...

    al-fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
  2. byk nye cita cita.. cita2 sy skrang nk jadi marketing analysis hehe

    ReplyDelete
  3. wahh..sememangnya ARKITEK ADALAH SANGAT COOL!
    :D

    smart jek..

    ReplyDelete
  4. Pendamba Mawar :hehe.dulu je bnyk.skrg nak jd penulis.kalau xdapat pon da jd penulis blog pon kira ok kan =). marketing analysis?HEBAT!

    ReplyDelete
  5. Mocha : gila cool kan! ade tak kenal mane2 arkitek yang jd blogger.meyh nak terjah blog dorang.hehe

    ReplyDelete
  6. aku dulu x penah de cita2..

    tngok2 dh jadi guru..haha

    ReplyDelete
  7. smpai skrang cita2 cik scya masih berubah -.-

    ReplyDelete
  8. Sifu im: oh cikgu. garang tak cikgu nie?haha

    ReplyDelete
  9. Scya Lollita : masih berubah?jadi semua pon ok =)

    ReplyDelete
  10. Kahkah, same la kite. Pernah bercita-cita jadik pramugari lepas tu nak jai detektif, sebab terpengaruh dengan Detektif Joe jambul masa tu.
    Sekrang ni, bakal pakar pemakanan inshaAllah, which is tak pernah ada dalam senarai kehkeh well, kite merancan allah menentukan kan :)

    ReplyDelete
  11. byk nyer citer2 awk waaaa .... mcm kiter punyer gak hehehe ...

    ReplyDelete
  12. Hafizah Hadi : betul.kadang kadang kita cuma rancang tapi DIA lebih tahu kan =)

    ReplyDelete
  13. time kecik2 dulu dok cita² nk jd pramugari taw...hahaha. tp tak kesampaian bila mak tak kasi bila dh besa ni. pernah gi interview. 1st step interview zie lepas...

    pastuh ke 2nd step. yg 2nd step tu la tak lepas...gara² emak mengamuk. adeh! terus terkubur cita² nk jd pramugari...adoiyai

    ReplyDelete
  14. Redbloodsnow : sama la dgn kakak echa.pg interview 1st step je lepas.yg lain tak lepas sbb mak tak doakan kot.hehe

    ReplyDelete