Aug 11, 2011

Nukilan Mazidul Akmal Sidik

Aku godekgodek email yang diforward kan oleh en kekasih hati dan aku rasa benda ni macam best untuk dikongsi sesame kite kite semua.Korang suke ke kalau dapat email berantai.ok aku tak suke.bace pon tak aku terus akan deleted! tapi email ni aku rase ade faedah untuk dibace...

Ok ini Fakta!

" Kalau hari biasa, kalau korang pergi pasar malam belambak lambak peminta sedekah yang akan minta sedekahkan.Tak payah kat pasar malam meh jalan kat KL ni pon dah cukup melambak! Lagi Lagi kalau tengok budak budak yang minta sedekah...alahai comelnyerrrrr budak ni..kesian dia...paling kurang pon kite mesti keluarkan RM singgit dari dalam poket kan kan kan.Sindiket culik budak budak ni ntah bile nak the end ntah. aku nak nangis tengok budak budak 2! Kesian! "

"Kalau yang minta sedekah tu yang betulbetul memerlukan tak pe..kalau yang macam ni ?cane 2 "







Aku rase tak perlu nak kot aku citer panjang lebar benda ni.korang tengok flow gambar tu pon korang boleh faham kot.kalau tak faham lagi meh kasi email korang aku forward kan email ni.malas tak aku?hehe.

p/s : gambar ni aku edit tapi sumber asal dari email Nukilan mazidul Akmal sidek....

15 comments:

  1. hehe..dah tengok dekat blog mazidul, tak patut betul org mcm nie..

    hey jum lawat alya plak! ;)
    www.alyaesprezzo.com

    ReplyDelete
  2. @amirulpurs : peminat sape?hehe.

    Alya Esprezzo :oh dia ade blog eh?tak tau.tau dr email je hehe.ok jp yer =)

    ReplyDelete
  3. tak tahan tengok yang budak-budak..sedih sangat!

    kalau tak diberi kesian,
    tapi kalau bagi pun duit tu bukan dapat kat budak tu..

    ReplyDelete
  4. selalu jugak jumpa orang2 mcm ni.. dan selalu konfius mana yang betul2 memerlukan.hurm :)

    ReplyDelete
  5. peminta sedekah sdn bhd mukin kaya tapi kalau di pergunakan tk der apa pun

    ReplyDelete
  6. hehe kite pun ada dapat email tu minggu lepas..boley pulak wat muka selamba lagi laki tue....

    ReplyDelete
  7. perghh... siap naik teksi lg tu..

    ReplyDelete
  8. mocha : 2 la tp kalau budak2 tu xdpt duit lg la dorang kene pukul kan.hmmm.kesian.

    ReplyDelete
  9. Syairani Tarmizi : 2 la 2 ...tak tau nak bezekan cm ne kan...

    ReplyDelete
  10. abghani : betul jugak kan.yg dpergunakan tu slalunye bdk bdk yg kene culik la kan.rasanya badan2 yg sepatutnya kene lebih alert..hmmm..

    ReplyDelete
  11. Ana Ghazali : 2 la kan.sambil senyum sengehsengeh buat muke selamba dia.ishk ishk ishk...

    ReplyDelete
  12. Hamzah ian : 2 la.echa pon zaman xde kete naik bas je.haha

    ReplyDelete
  13. adehhh...selalu jugak ila jumpa orang cmne..

    mula2 kesian tau tengok...sekali belakang kita banyak ooo duit dia..uhuhu

    adehh..lelaki tu selamber ja ciap bye2 lagik..ehheh

    ReplyDelete
  14. ILA HonEyBuNNy : muke tak de rase bsalah kan.aishkk...

    ReplyDelete