Aug 15, 2011

Menulis Itu Satu Terapi Otak!


Aku memang suka menulis. sebab tu karangan masa sekolah sekolah selalu dapat 'A'.kuang kuang kuang kuang padahal time UPSR, PMR, SPM tu nasib je bahasa melayu aku 'A'.berpatutan dengan tahap kerajinan aku.huahuahua.perjalanan kehidupan pembelajaran aku nanti nanti la aku cerita eh.

Dari kecik sampai besar aku memang kuat nangis! Pantang sentap siket meleleh je air mata.aku memang low confident giler la kot. ye la kecik kecik dulu aku ingat mak bapak aku tak sayang aku. sebab aku ni anak angkat dorang je.sebab apa aku anak angkat?sebab kakak aku putih.aku je tak bape nak putih atau kata lain hitam manis je.tapi tapi hitam manis tu suweeet kan.tolong la kata MANIS.haha.tapi sekarang bila dah besar gedabak ni aku tau semua orang sayang aku.sapa tak sayang family babe?

Jadi Oleh sebab aku ni low confident dan kuat sensitif, aku suka tulis apa yang aku tak puas hati. apa yang aku dok sedih. sambil tulis sambil air mata meleleh leleh.COMEL TAK?comel kan kan kan!haha.

Aku ada banyak version diary ni.diary peribadi, diary kekasih, diary yang utk lukis gambaran hati,financial diary, macam-macam ada wa cakap sama lu der! Dulu kalau takut ada orang baca , lepas tulis panjang lebar tu aku akan bakar kertas tu @ koyak sampai jadi kecik kecik. Janji aku puas dah lepas kan semua dalam sehelai kertas.

ini diary since aku sekolah tingkatan tingkatan lg.

ini financial diary.sesen pon aku kira.nak cepat kawen.haha.

ini tempat nak lukis lukisan jiwa.kan ade kaler kaler 2.
ini cerita gembira, suka, duka aku bersama en.kekasih hati.
p/s : see see see ni baru siket aku punya buku tulis tulis.ada lg buku nota kecik buku merepek sebab aku suka buat terapi otak ni.haha.

11 comments:

  1. waaa.... aku dulu puna de diary pastu kantoi ngn abag aku... terus die canang satu umah... pastu aku tekat aku x nk tulis diari lg... (kene kutuk 2 minggu tanpa belas kasihan kot) hahaha

    ReplyDelete
  2. same! berlambak diary..kalau kumpul tu siap bole jadi novel!

    XD

    ReplyDelete
  3. klu idea tk dtg serabut juga kepala

    ReplyDelete
  4. rudy Tensai : pnh jugak kantoi.bila kena bahan nangis la lagi pas tu tulis lagi.haha.tapi time kecik kecik biasa tulis kat kertas je pas tu koyakkan la kertas 2.confirm tak kantoi.hehe.

    ReplyDelete
  5. mocha : haha.2 la boleh buat novel kan.tapi tapi ada ke org nak bace novel merapu macam echa mengarut ni.haha.

    ReplyDelete
  6. abghani : jangan la pakse diri utk tulis.echa pon bukan tulis hari2.kalau time sedih ke @ time yg happy sangat.baru la tulis.kira utk tenangkan jiwa la kot.utk echa la.org lain tak tau berkesan ke tak.hehe

    ReplyDelete
  7. Cik Syaz : comel ke?haha.diary yg since tingkatan tingkatan tu da nak terburai burai sebenarnye.hehe

    ReplyDelete
  8. wah..memang rajin betul menulis....cantik2 pulak tu dilukisnya...hehe..bakat tu..:)

    ReplyDelete
  9. wahhahah...minat menulis rupanya..mesti tulisan lawa kan...sebab tgk lukisan ketiga last tu cntik la...pandai lukis....warna pun lawa..i like..hehe

    yer..kadang2 hitam itu manis...ehhehhe

    ReplyDelete
  10. wahhh .bestnya . mesti mmg minat menulis kan. hehe . teruskan (:

    ReplyDelete