Aug 23, 2011

Haiwan Peliharaan

korang kan kan kan ada banyak choice haiwan peliharaan ni tau tak? Yang murah, Yang comel, Yang Cantik, macam macam ada,nak yang tak de modal boleh kutip kat tepi jalan tu kucing comel comel belambak, tak pon tangkap ikan kat sungai ke ape ke, nak mahal siket ada class siket pergi beli kat Midvalley tu! aku tak ingat ape nama kedai dia. tapi sama level dengan wayang tu la. kan ada kedai pet. memacam ada jual kat situ.haaaa.pilih je la mano yang ekau suko yo!


ok ni choice pertama rakyat malaysia aku rasa, kajian menunjukkan 79 % rakyat malaysia pernah memiliki kucing sebagai haiwan peliharaan FAKTA INI TIPU.hehe.kucing comel pon ade kembar jugak.ape korang ingat pemain bola je ada kembar?kucing comel pon boleh jugak maaaa!


Comel kan Rabbit nie! warna hitam putih so orang ganu  dengan orang pahang je boleh bela ok.hehe.TIPU JUGAK. aku pon penah bela rabbit time sekolah rendah dulu. tapi kaler putih suci murni. time bagi dia makan kacang panjang kan kan rasa macam nak cakap cam ni.alolololo comelnye rabbiiiittt kiteeerrr nieee!

Kalau bela ikan emas pon ok kan. Ikan ni sapa yang nak jadi kaya je boleh bela tau.haha. jaga tak de la susah mana. tapi kalau ikan ikan ni korang cuma boleh tengok je la dalam aquarium tu. tak macam kucing dengan rabbit.boleh pelok pelok kalau geram.hehe.eh tapi boleh jugak kot pelok tapi pelok aquarium je la.hehe.
Nak yang ekstrem ? haaaa ini pon boleh tau tak.tapi aku tak tau la spesies apa.yang aku pasti ada la jenis yang korang boleh bela.tapi mesti la bisa ular tu dah buang kot. ada membe fb aku yang bela ular tau. plus dia perempuan. nampak ekstrem kan. HEBAT! 


haaaaa Yang ni tak COOL! Tolong jangan jadi PARIS HILTON hokeyyy? Kita duduk kat mana? guna mazhab ape? tak payah orang lain terangkan kot. budak tadika pon tau apa boleh apa tak boleh. Tepuk Dada Tanya Selera. semoga bulan ramadhan ni membawa kita sama sama ikut arus yang betul.amin.

12 comments:

  1. acha, kak ieda ade 5 ekor hamster tau hu..hu..

    ReplyDelete
  2. point last tu faham dah..hehe...
    memang xcool pun..apa yang cool pun xtau kan...hehe

    waduhh..lau bela ular xak la...takoot..ehheh

    ReplyDelete
  3. waktu kcik2 dulu..smua mcm wajib kot ada pet! hahah,

    pening kpala mak..nak beli buat main,peluk-peluk..bila rabbit 'buang air',

    buat2 xtau pulak :D

    ReplyDelete
  4. yg last tu...a'ah! jgn jd cam NANU BAHARUDDIN! ikut mazhab pegangan ktk. unless si nanu tu mazhab lain kot

    ReplyDelete
  5. ala comelnya kucing tue tapi sayangnya amy takut kucing tapi bila lihat arnab tue terus membuak2 rasa rindu dekat bit yang tinggal di kampung huhu...



    http://www.sinarraudah.com/2011/08/pelaburan-yang-bijak-dan-menguntungkan.html

    ReplyDelete
  6. iedaurora : awww!hamster comel!hehe lima 2.banyak nyerrr =)

    ReplyDelete
  7. ILA HoneybuNNy : tak cool kan.Memang!hehe.

    takut.bela kucing pon comel kan.hehe

    ReplyDelete
  8. mocha : memang wajib kot.kalau tak de macam tak lengkap zaman kecikkecik.haha.boleh?

    ReplyDelete
  9. Redbloodsnow : haha.u got my point =)

    ReplyDelete
  10. Amy Syaquena : ada rabbit ye?aww! comelnyer!

    ReplyDelete
  11. Pendambar Mawar : comel kan kan kan =)

    ReplyDelete