Jul 21, 2011

kawan itu apa?sahabat itu apa?

Boleh tak entry macam ni.haha.macam nak serius kau apa hal echa.ok stop mula mengarut.semenjak dua menjak menjadi kekasih terbiar ni.semua drama pon i tengok ok.setiap malam duk lepak kat rumah sampai bosan dan lebam.haha.

hilang- tv 9 lapan setengah isnin dan selasa.
juvana- tv 3 sembilan malam isnin sahaja (yg ni sudah ada ending)
ana lu'lu-tv 3 sembilan malam selasa sahaja.
bang bang boom- pkol bape ek.err xingat tp hari rabu kot (ini drama jugak ker?haha)
semanis kurma-tv 9 pkol sepuluh kot.khamis sahaja.(malam jumaat kene tgk yg mcm ni ok)
annisa- tv 3 sepuloh setengah selasa, rabu, khamis (yg ni dah tamat ok)

Pas tu kalau maen tukar channel, tengok ikut suka apa yg aku suka, kalau kat channel8 tu tengahtengah malam ada show ulangan,american next top model,american idol, apa2 je la yg ulang.orang lain dah tgk lapan tahun lepas,aku baru nak tengok sekarang, boleh.haha.

Tapi ada kene mengena ke dengan aku punya entry title?errrkk.tak de kot.ke patut aku tukar sejak dua menjak tiga menjak menjadi kekasih terbiar.haha.boleh. dan sebenarnya aku nak cerita pasal kisah persahabatan dalam citer ANNISA,yang baru je habes semalam.kawan itu apa?sahabat itu apa?

Kenal diri masingmasing, korang mesti tau siapa sahabat korang sebenar.dan apa tujuan sahabat untuk diri korang.sebagaimana korang ada untuk sahabat.macam tu jugak la dia ada untuk korang.tapi buat sesuatu bukan untuk balasan.buatlah dengan ikhlas.then baru korang akan rasa manisnya bersahabat seperti Manis tak kurma itu?ahh.rasa macam nak tengok sepah maharaja lawak!hehe.

Sahabat tikam belakang,itu pasti sedih!ye.pasti.alaaa pengalaman berkawan, bersahabat,rasa macam semua orang tau macam mana perasaan gembira, sedih, meracau, meroyan, bila gaduh, terasa hati, tak puas hati semua pon ada.macam astro.macammacam ada.hmmm.tapi itu semua kan pengalaman hidup.penambahan pematangan diri kita. kira macam semua yang jadi kan ada hikmah.ALLAH uji kita dengan macammacam dugaan sebab DIA tau kita pasti boleh mengharungi itu semua.Pasti!

aku punyai sahabat yang aku sayangi dan sayangi aku(perasaan).terima kasih semua.echa sayang kamu semua!

p/s: sayangi mereka!jangan tanya apa jasa sahabat pada korang.tanya apa jasa korang pada sahabat.(tiru ayat pak cik tepi sogo, boleh.haha)

13 comments:

  1. Good entry sis..huuuu..Sahabat itu merupakan pelengkap dalam hidup kita yang akan bersama kita bila kita berjauhan dengan keluarga.. shabat juga tempt di mana kita berkngsi cerita, nasihat dan menasihati..^.^

    ReplyDelete
  2. Lady aina : ye sayang.bila kita perlukan dia.dia ada.tapi jangan terlalu mengaharap.paham memahami itu penting. =)) ramairamai kawan itu best kan.baru life ni rase chill je.hehe.

    ReplyDelete
  3. kekasih terbiar tu cm knal je cha..ngee..=)

    ReplyDelete
  4. asyida :cehhh.ayat tu paling kau perasan.punya la panjang aku karang pasal sahabat.naek peluhpeluh haa.hee.

    ReplyDelete
  5. ehh camner akak tak perasan customer cutie cutie akak ni ade blog!!
    p/s: jgn malas2 tau, nnt tak HOTTTSS mcm syida..ekekkeke

    ReplyDelete
  6. cemana leh tak pasan customer cutie cutie akak ni ade blog..hehhe

    p/s: jgn malas2 tau, nnt tak HOTTSS mcm syida!!

    ReplyDelete
  7. PnSeri : ok.hikhik.bulan puase ni janji mesti rajin.syida harus hotss sebab dia dah nak kawin.boleh tak bg alasan mcm nie.haha.

    ReplyDelete
  8. kawan makan kawan tu yg seram kann .

    jalan2 sini n follow =D

    ReplyDelete
  9. semoga dapat melihat bezanya kaca dan permata...

    ReplyDelete
  10. Zharif Azis: hmmm..tapi itu boleh buat kita makin matang...

    ReplyDelete
  11. Neo : tapi tak mustahil yg kaca 2 boleh jd permata bila kita ikhlas dgn dia...yg permata tu bilabila masa bole jd kaca kerana satu perasaan iaitu dengki.=))

    ReplyDelete
  12. hehe...
    ana ada sahabat dari dulu hingga kini..masih bersama...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  13. Ana ghazali : alhamdullillah, semoga kebahagiaan itu sentiasa milik kamu...=))

    ReplyDelete